VB-Groep

Nieuwbouw Noorderkroon Brunssum

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Weller
Programma VB Woonconcept
Bekijk alle gegevens

32 appartementen voor begeleid wonen

In opdracht van Weller heeft Smeets Bouw in Brunssum Noord de nieuwbouw van 32 appartementen Noorderkroon ten behoeve van Stichting Radar gerealiseerd.

Het betreft begeleid wonen met 1-persoons huishoudens.
Mijnwater is verantwoordelijk voor de energievoorziening en is als nevenaannemer onderdeel van het project.

In eerste instantie leek er geen sluitende businesscase van te maken. Het Programma van Eisen van zorgorganisatie Radar was zodanig dat het project voor woningcorporatie Weller financieel niet haalbaar zou zijn. Totdat Smeets Bouw met een oplossing kwam in de vorm van een nieuw bouwconcept: VB Kube Compact. Vervolgens ging het snel. In augustus 2020 zijn 32 cliƫnten van Radar naar hun nieuwe thuis Noorderkroon in Brunssum-Noord verhuisd.

Radar biedt in Zuid-Limburg zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Ondersteuning op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. "De gebouwen waarin dat gebeurt, hebben we deels in eigen bezit," licht vastgoedmanager Seph Braun toe. "Dat is historisch zo gegroeid. Maar hoe belangrijk wonen ook is voor onze cliƫnten, wij zijn in eerste instantie van de zorg en niet van de stenen. Daarom huren wij onze complexen bij voorkeur van woningcorporaties.

Projectdetails

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Weller
Programma VB Woonconcept
Architect Harnischmacher Architectuur
BVO 2690m2
Bouwdirectie Weller