VB-Groep

Nieuwbouw centrumplan Meerrijk Eindhoven

Plaats Eindhoven
Programma Diverse wooneenheden, commerciële ruimtes en parkeerruimtes
Opdrachtgever ASR Vastgoed Ontwikkeling te Utrecht
Bouwdirectie Centraal Bureau Bouwtoezicht te Arnhem
Technisch ontwerp & bouw advies Bureau Bouwkunde Nederland B.V. te Rotterdam
Bekijk alle gegevens

Ambitieus vinexplan

Meerhoven is een ambitieus Vinexplan nabij Eindhoven, ingeklemd tussen Veldhoven en Eindhoven Airport waarbij het compacte centrum Meerrijk met een 'groene long' aangesloten wordt op de bestaande natuur in de omgeving. Het wijkcentrum is gefaseerd ontwikkeld en gerealiseerd. In opdracht van ASR Vastgoed Ontwikkeling ontwierpen meerdere architecten, waaronder De Zwarte Hond, winkels en woningen.

Huybregts Relou startte in 2010 samen met Van Straten Bouw in bouwcombinatie de bouw. Ieder voor 50%. Gedurende de bouw failleerde Van Straten Bouw waardoor Huybregts Relou volledig zelfstandig de bouw realiseerde.

De appartementen en woningen in Meerrijk zijn gebouwd boven of nabij de winkels. Kleine en grote winkels met ruime sortering. Voor alle dagelijkse boodschappen zijn er drie grote supermarkten: Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Daarnaast is er een bakker en vind je er diverse winkels voor persoonlijke verzorging en huishoudelijke artikelen.

De bouw omvat:

  • De nieuwbouw van 293 appartementen (koop en huur), commerciële ruimten, parkeerruimten (35.000 m²), expeditiehof, ondergrondse toelevering van winkels, inclusief ondergrondse draailus.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Programma Diverse wooneenheden, commerciële ruimtes en parkeerruimtes
Opdrachtgever ASR Vastgoed Ontwikkeling te Utrecht