VB-Groep

Nieuwbouw Studentenhuisvesting TU Eindhoven

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Stichting Woonbedrijf SWS. HhvL en Hurks Vastgoedontwikkeling
Programma 303 wooneenheden
Bekijk alle gegevens

Een aantrekkelijke ontmoetingsplaats

Voorjaar 2015 werd er gestart met de nieuwbouw van Studentenhuisvesting TU Eindhoven voor opdrachtgever Stichting Woonbedrijf SWS. HhvL en Hurks Vastgoedontwikkeling. De opdracht was niet alleen op basis van prijs tot stand gekomen. Met name het plan van aanpak wat ingediend moest worden had de doorslag gegeven. Een mooi voorbeeld van contractvorming waar niet alleen geld, maar ook kennis en kunde een maatstaaf was maar met name de integrale benadering van prefab en gevel, in combinatie met Lean en BIM.

De campus, door TU/e Science Park genoemd, moest een "aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor studenten, onderzoekers, en ondernemers, met uitstekende faciliteiten en voorzieningen" worden. "Dit alles met de sfeer van een stadspark, dicht bij het centrum." Studentenhuisvesting was één van die gewenste faciliteiten, waar de campus zich ook prima voor leent. Een A-locatie voor reguliere studenten, maar zeker ook voor internationale studenten en promovendi. Op de campus werd door Woonbedrijf een woontoren van 14 verdiepingen ontwikkeld met 303 wooneenheden voor deze doelgroep met een mix van zelfstandige en onzelfstandige woningen. Met een hoogte van 44 meter is het een mooie marker geworden aan de ringweg van Eindhoven.

Het gebouw ligt aan de noordrand van de campus in het dal van de Dommel. Het gebouw is helemaal gebouwd uit prefab elementen. Zowel het casco als de badkamers zijn in de fabriek gemaakt en werden op de bouwplaats geassembleerd. De opbouw van het casco, de sparingen, de plattegronden en de technische installaties waren hierop ontworpen. Hierdoor is een gebouw ontstaan dat door ontwerp en materiaalgebruik aansluit bij de bestaande gebouwen op het campusterrein.

Aantallen per woningtypen:

  • 121 zelfstandige eenkamer eenheden van circa 23 m² GBO
  • 66 zelfstandige eenkamer eenheden van circa 29 m² GBO
  • 12 zelfstandige tweekamer eenheden van circa 50 m² GBO
  • 104 onzelfstandige eenheden van circa 15 m² GBO (vier kamers per eenheid met een gezamenlijke keuken van circa 20 m² GBO)

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Stichting Woonbedrijf SWS. HhvL en Hurks Vastgoedontwikkeling
Programma 303 wooneenheden
BVO 12.410 m²
Opdrachtgever Stichting Woonbedrijf SWS.HhvL
Bouwdirectie Stichting Woonbedrijf SWS.HhvL
Bouwdirectie Hurks Vastgoedontwikkeling
Technisch ontwerp & bouw advies Office Winhov
Technisch ontwerp & bouw advies BDG Architecten
Constructeur Hurks Delphi Engineering