VB-Groep

Groot Onderhoud Slipjachtpad Tilburg

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Verduurzamen 48 appartementen
Bekijk alle gegevens

Verduurzamen appartementen met hergebruik van materialen

Niet alleen bij nieuwbouwprojecten waar eerst groots gesloopt wordt denken wij na over hergebruik van materialen. Ook bij groot onderhoud van woningen, zo ook bij het project Slipjachtpad te Tilburg.

Het project bestaat uit 48 appartementen welke over twee flats verdeeld zijn. Beide flats worden voorzien van nieuwe beglazing, na-isolatie van de spouw en gevels worden hersteld en gehydrofobeerd. De kopgevels van de flat aan het Slipjachtpad worden volledig vernieuwd. Alle badkamers en toiletten worden volledig vervangen alvorens de asbeststandleiding gesaneerd is.

De woningen worden verwarmd middels een hybride warmtepomp welke zorgt voor een vermindering in het gasverbruik. Daarnaast kunnen bewoners kiezen om elektrisch te gaan koken en wordt er een MV-installatie aangebracht.

Bij het verduurzamen van deze Tilburgse appartementen van WonenBreburg zijn de volgende bouwmaterialen ‘geoogst’, zodat zij geschikt zijn voor een tweede leven: 67 mengkranen, 40 wasbakken, 36 groepenkasten, 26 keukenblokken, 21 toiletpotten met reservoir, 6 keukenbladen, 11 ketels en 1 boiler.

Huybregts Relou Sustainable Development Goals in de praktijk

Groot Onderhoud: duurzaam & circulair

Een mooi voorbeeld hoe wij onze duurzaamheidsdoelen toepassen in de praktijk. Wij hebben onze duurzaamheidsdoelen gekoppeld aan 7 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Zo ook bij dit project worden drie SDG's toegepast: SDG 11, 12 en 17). Benieuwd naar al onze duurzaamheidsdoelen?

Projectdetails

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Verduurzamen 48 appartementen
Sloopwerk Vissers Sloopwerken
Advies Elektrotechniek Mansveld
Installatie adviseur A.J.Loots
Verkoop materialen https://www.2dehandsbouwmaterialen.nl/