VB-Groep

Transformatie kantoor tot Summa College Eindhoven

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Summa College
Programma Onderwijsfunctie realiseren in voormalig kantoorpand
Bekijk alle gegevens

Duurzame oplossing voor kantoorgebouw

Het pand aan De Blécourtstraat 1 in Eindhoven is volledig aangepast aan de onderwijsbehoeften van School 23 en het Ster College, beiden onderdeel van het Summa College. Met de transformatie van dit kantoorgebouw naar een school-bestemming, is een duurzame oplossing voor het gebouw gerealiseerd.

De verbouwingswerkzaamheden omvatte een uitbreiding door het dichtbouwen van de onderdoorgang, upgrading en vervanging van de E- en W-installaties en het aanpassen en vernieuwen van het inbouwpakket voor de onderwijsfunctie. Daarnaast werd het terrein rondom het gebouw volledig heringericht.

Het pand, gelegen aan de rondweg ten oosten van het centrum van Eindhoven, heeft een oppervlak van ruim 5.000 vierkante meter met 120 eigen parkeerplaatsen. Vanaf augustus 2017 wordt hier School 23, een school voor voortgezet onderwijs voor anderstaligen, middelbaar beroepsonderwijs op niveau 1 en trajecten om voortijdig schoolverlaten te voorkomen, gehuisvest. Ook de afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College verhuizen mee.

Strategische huisvestingsplan
De verhuizing is onderdeel van het strategische huisvestingsplan van het Summa College. Dit huisvestingsplan is ontwikkeld om huisvesting nog beter te laten aansluiten op het onderwijs en om de kwaliteit en flexibiliteit van huisvesting te vergroten. Het pand, met het tijdloze ontwerp van De Bever Architecten, is destijds gebouwd voor elektriciteitsproducent EPZ. Met de transformatie van dit kantoorgebouw naar een schoolbestemming wordt een duurzame oplossing voor het gebouw gerealiseerd en leegstand aan de markt onttrokken.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Summa College
Programma Onderwijsfunctie realiseren in voormalig kantoorpand
Bouwdirectie Laride te Veldhoven