VB-Groep

MFA Hart voor Treebeek Brunssum

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Gemeente Brunssum
Programma MFA en 30 appartementen
Bekijk alle gegevens

MFA verhoogt leefbaarheid in de wijk

In opdracht van de gemeente Brunssum heeft Smeets Bouw aan het Orionplein een multifunctionele accommodatie (MFA) gebouwd. De accommodatie heeft als doel om het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in de wijk Treebeek te verhogen. In de accommodatie komt een medisch centrum, activiteitencentrum, ontmoetingsplek/Grand Café en een informatiepunt voor de wijkbewoners. Daarnaast komen er in het gebouw 30 appartementen, bedoeld voor een- en tweepersoons huishoudens. Deze worden gerealiseerd door Wonen Zuid in samenwerking met de Gemeente Brunssum.

De maatschappelijke voorziening aan het Orionplein moet een plek worden waar alle inwoners van Treebeek zich thuis voelen. Je kunt elkaar hier ontmoeten, maar het wordt ook een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen of een vak kunt leren.

Treebeek is een wijk in Brunssum met een rijk mijnwerkersverleden. Deze historie van de wijk wordt met de MFA Treebeek in ere gehouden van design tot de bouw. De bouw verwijst naar de Schacht III van Staatsmijn Emma. Het mijnverleden van Treebeek komt hier nadrukkelijk naar voren. Een aanwinst voor Brunssum in het hart van de wijk Treebeek.

Bron: Gemeente Brunssum, Wonen Zuid.

Projectdetails

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Gemeente Brunssum
Programma MFA en 30 appartementen
Bouwdirectie Smeets Bouw
Technisch ontwerp & bouw advies Deerns
Architect Wauben Architects