VB-Groep

Nieuwbouw Allsafe Maastricht

Plaats Maastricht
Opdrachtgever Allsafe
Programma Nieuwbouw mini opslag en aanliggende infrastructuur
Bekijk alle gegevens

Gebouw met hoge duurzaamheidsscore

In Maastricht heeft Smeets Bouw in opdracht van Allsafe een nieuwe mini opslag gerealiseerd. Het complex, met vijf bouwlagen en een totale vloeroppervlak van 8.324 m², is voorzien van diverse duurzame technieken en materialen. Het gebouw behaalde een GPR score van 8,0. Ook de aanliggende infrastructuur maakte deel uit van de opdracht.

Allsafe biedt opslagruimte voor goederen of inboedel in verwarmde, goed geïsoleerde en afgesloten ruimtes van diverse formaten. De nieuwe vestiging van Allsafe is gebouwd vanwege de groeiende vraag naar extra opslag en ruimte.

Duurzame technieken

De vestigingen van Allsafe zijn voorzien van verschillende duurzame technieken. Denk aan warmtepompen voor verwarming, LED verlichting en warmteterugwinning uit de ventilatielucht. Daarnaast worden zoveel mogelijk materialen toegepast die in de toekomst kunnen worden hergebruikt. De tegels, wanden en gevelsystemen bestaan uit natuurvriendelijke, recyclebare materialen.

GPR Gebouw

Met de GPR score wordt de duurzaamheid van een gebouw aangetoond. GPR Gebouw meet een gebouw op vijf verschillende duurzaamheidsthema's: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Het Allsafe gebouw heeft een GPR score die gemiddeld boven een 8,0 ligt en kijkt hiermee verder dan de component Energie. Hiermee anticiperen zij alvast op toekomstige veranderingen op het gebied van duurzaamheid, waarin meer zaken een rol gaan spelen dan alleen energie. Allsafe Maastricht is in september 2022 opgeleverd.

Projectdetails

Plaats Maastricht
Opdrachtgever Allsafe
Programma Nieuwbouw mini opslag en aanliggende infrastructuur
Staalbouw Tasche Staalbouw
Intrastructuur BLM Wegenbouw
Dak- en wandbeplating Hardeman van Harten