VB-Groep

Nieuwbouw Van der Valk Hotel Eindhoven-Best

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Van der Valk Hotels
Programma 198 hotelkamers en -faciliteiten
Bekijk alle gegevens

Eén van de meest duurzame hotels in Nederland

Aan de rand van de A2 en A50 werken wij aan het Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best. Het hotel wordt gebouwd op een gunstige locatie, dichtbij Eindhoven-Airport, uitvalswegen de A2 en A58 en het centrum van Eindhoven. De eerste paal werd geslagen in juni 2020 en momenteel krijgt het gebouw zijn vormen. De bouw ligt op schema en de opening staat op dit moment in het najaar van 2022 gepland. De bouwtijd bedraagt in totaal circa 2,5 jaar.

Het nieuwe hotel in Best heeft na de oplevering 198 kamers, waarvan 32 suites. Daarnaast komt er een restaurant met live-cooking, een bar, brasserie, vergaderzalen, wellness met fitness, zwembad en een skybar op de 12e verdieping van het nieuwe gebouw. In totaal wordt het gebouw 15 bouwlagen hoog. Het bruto bouwoppervlak betreft 26.349 m².

Duurzaam bouwen en BREEAM Outstanding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Huybregts Relou en opdrachtgever Van der Valk. Hotel Eindhoven-Best wordt helemaal BREEAM-proof gebouwd. Hierdoor zal Hotel Eindhoven-Best straks één van de meest duurzame hotels in Nederland zijn.

BREEAM is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Op het gebied van duurzaamheid wordt het hotel gecertificeerd met 'BREEAM label Outstanding'. De score is opgebouwd uit deelscores voor de verschillende duurzaamheidscategorieën. Deze categorieën hebben ieder een eigen weging: management (12%), gezondheid (15%), energie (19%), transport (8%), water (6%), materialen (12,5%), afval (7,5%), landgebruik & ecologie (10%), vervuiling (10%). Dit leidt tot een totaalscore van 87,9%, welke wordt uitgedrukt in sterren. De totaalscore van Van der Valk Eindhoven-Best staat gelijk aan vijf sterren. Het hoogst haalbare.

Over BREEAM

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Vandaar BREEAM-NL. Met BREEAM-NL krijg je inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van je project. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Zo worden gebouwen bestempeld als 'gezond gebouw' en bespaar je op de operationele kosten. Met BREEAM-NL maak je je project klaar voor de toekomst. De lat van BREEAM-NL ligt hoger dan wat wettelijk wordt geëist. Kortom, duurzaam bouwen met een BREEAM certificering biedt positieve aspecten voor zowel opdrachtgever als bouwer.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Van der Valk Hotels
Programma 198 hotelkamers en -faciliteiten
Bouwoppervlakte 26.349 m²