VB-Groep

Transformatie basisschool tot kantoorhuisvesting

Plaats Landgraaf
Programma ca. 1.000m² kantoorhuisvesting
Opdrachtgever Onderwijsinstelling Movare
Architect Team Architecten
Bekijk alle gegevens

Voormalige basisschool Kakertshöfke verbouwd tot kantoorhuisvesting voor onderwijsinstelling Movare

De voormalige basisschool Kakertshöfke in de buurt de Kakert in Schaesberg heeft een nieuwe bestemming gekregen. Medio 2021 is hier het MOVARE-bureau gehuisvest. Het bureau van de onderwijsstichting was gehuisvest in Abdij Rolduc in Kerkrade, maar was al een hele tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Na verbouwing is er plek voor circa 40 medewerkers. In de zoektocht naar alternatieve huisvestingsmogelijkheden, kwam voormalige basisschool Kakertshöfke als mogelijke huisvesting voor het MOVARE-bureau naar voren.

De accommodatie Kakertshöfke vormt onderdeel van het hart van de Kakert. Het hart van de Kakert bestaat uit de Barbarakerk, het Kakertshöfke en een parkje. Beide gebouwen zijn karakteristiek. Dit komt door de toegepaste architectuur, maar ook door het vroegere gebruik waardoor de gebouwen voor veel inwoners betekenis hebben. Het pand had een hele tijd geen zicht op hergebruik en op termijn gesloopt worden. Daarom heeft Van Heur Bouw & Onderhoud de interne verbouwing verricht zodat de bassischool getransformeerd kon worden in een kantoorhuisvesting. Door de verbouwing zijn er 40 werkplekken gerealiseerd. Van Heur Bouw & Onderhoud heeft de werkzaamheden uitgevoerd vanuit het bedrijfsonderdeel Bouwservice; dat zich richt op snelle en efficiënte uitvoering van incidentele en kleinschaligere bouwwerkzaamheden. Altijd met de wensen en behoeften van de klant (en eindgebruiker) in het achterhoofd. We hebben voor Onderwijsinstelling Movare de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Grote doorbraken om constructief te verstevigen;
  • Bestaande vloeren zijn verstevigd en voorzien van een fermacell-beplating5;
  • Plafonds akoestisch verbeterd;
  • Volledig nieuwe indeling gemaakt middels 'metalstudwanden', nieuwe kozijnen en deuren;
  • De wanden, vloeren en plafonds zijn volledig afgewerkt;
  • Nieuwe interieurmeubels geplaatst;
  • Op het buitenterrein is er een nieuwe parkeerplaats aangelegd.

Bouwservice is ingericht op het snel reageren op een klantvraag. Vaak ontvangen we een vrij algemene vraag die we vervolgens samen doorvertalen naar een tekening en omschrijving. Op basis hiervan stellen wij een raming of begroting op. Zodra vervolgens het contract getekend is gaan wij meteen aan de slag. We kunnen snel acteren mede doordat we bijna alle disciplines in eigen huis hebben.

Meer weten over Bouwservice of onze andere activiteiten?

Projectdetails

Plaats Landgraaf
Programma ca. 1.000m² kantoorhuisvesting