VB-Groep

Onderhoud TU/e gebouw Helix Eindhoven

Bandwerendheid gebouw weer op niveau

Het betreft het upgraden en herstellen van reeds aanwezige brandscheidingen, in het gebouw van de faculteit scheikunde.

In het gebouw zijn de afgelopen jaren diverse aanpassingen uitgevoerd. Denk hierbij aan het plaatsen en verwijderen van wanden, leidingwerk en brandgevaarlijke apparatuur en stoffen. Door deze aanpassingen is het brandwerendheid niveau op veel plaatsen niet meer in orde. Tevens zijn de eisen aangescherpt, waardoor "oude oplossingen" niet meer voldoende zijn. We hebben complete kozijnen en deuren aangepast, maar we hebben ook de bestaande deuren aangepast.

De stalen kozijnen, welke de opdrachtgever liever niet wilde vervangen, hebben we gevuld met gietmortel om toch de gevraagde brand eis te behalen. Luchtkanalen werden, waar nodig, voorzien van brandkleppen, welke vervolgens brandwerend zijn afgewerkt. Vliesgevels zijn bekleed met brandwerend plaatmateriaal en in de centrale hal zijn de brandwerende screens weggewerkt in het plafond.

Voor specialistische kennis en applicatie hebben wij samen gewerkt met branchegeschikte partners om de gewenste prestatie-eisen te optimaliseren.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden waren de gebruikers gewoon in het gebouw aanwezig.

Het wekelijks Facilitair Overleg met de opdrachtgever en beheerder daar waren risicobeheersing, planning en evaluatie van de voorgaande week, een vast onderwerp van de agenda.

Projectdetails

BVO 28.800 m²
Opdrachtgever Technische Universiteit Eindhoven
Bouwdirectie De Comme BV te Zaltbommel
Aannemer Complan / Huybregts Relou