VB-Groep

Geslaagde Dag van de Bouw bij de Grathemermolen

10 juni 2024

Een kijkje achter de bouwhekken bij het unieke Rijksmonument Grathemermolen in Grathem! Afgelopen zaterdag kon het tijdens Dag van de Bouw. De bezoekers maakten kennis met onze mooie sector en kregen een kijkje achter de schermen.

Een uniek kijkje achter de schermen

Afgelopen zaterdag vond de zeventiende editie van de landelijke Dag van de Bouw plaats, een initiatief van Bouwend Nederland. Van Heur stelde speciaal voor deze gelegenheid de Grathemermolen open voor publiek. 

Een geweldige opkomst

Gedurende de dag kwamen enkele honderden bezoekers een kijkje nemen bij dit bijzondere project. Onze collega’s waren ter plekke om bezoekers rond te leiden en te voorzien van interessante informatie over het project. Ook stonden er informatieborden met meer informatie over de geschiedenis van de molen. 

Bezoekers konden met eigen ogen zien hoe het woonhuis en de schuur worden getransformeerd tot vakantiewoningen, hoe de watermolen wordt gerestaureerd en hoe het pand energetisch wordt verbeterd. Bij de restauratie wordt veel aandacht besteed aan het behouden van authentieke elementen. Ook aan de jongste bezoekers werd gedacht, zij konden onder begeleiding van onze collega's hun eigen vogelhuisje timmeren.

Dank aan iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt en uiteraard aan alle bezoekers. Wij kijken terug op een mooie dag! 

Lees meer over de transformatie van de Grathemermolen

De Grathemermolen is een uniek Rijksmonument dat bestaat uit een watermolen, woonhuis en een schuur. De watermolen wordt gerestaureerd en getransformeerd. Bekijk de projectpagina voor meer informatie.

Lees meer