VB-Groep

Werken

Werken

Werken

Wij bouwen graag in bijzondere sectoren, zoals de food en de (petrochemische) industrie. De bouw van productiehallen behoort eveneens tot onze specialismen. We renoveren ook kantoren, terwijl ze in gebruik blijven. In al die situaties is het productie- en werkproces leidend voor het bouwproces.

Waarom bouwen in de sector werken met Van Heur?

  • Werk- en productieproces leidend
  • Specialistische kennis
  • Vertaling klantvraag naar bouwkundige oplossingen
  • Betrokken medewerkers die passen bij de sector

Productiehallen

Productiehallen zijn hallen waarin machines staan opgesteld waarop bedrijven hun productie draaien. Voor onze opdrachtgevers is dat productieproces het allerbelangrijkste. Het gebouw daaromheen is een jasje dat zich aanpast aan het productieproces. Dat is geen rechttoe rechtaan halletje, maar dat is maatwerk met bijvoorbeeld aangepaste vloerhoogtes, kolomafstanden en vloersterktes en funderingen. Wij verdiepen ons in het productieproces om in beeld te krijgen wat er nodig is om dat zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat vertalen we vervolgens in efficiënte bouwkundige oplossingen, zodat onze opdrachtgevers zich daar geen zorgen over hoeven te maken maar zich optimaal op het bedrijfsproces kunnen richten.

Petrochemie

De (petro)chemie is een bedrijfssector die hele hoge veiligheidseisen stelt. De eisen gaan verder dan wat de bouw over het algemeen gewend is. Dat is heel breed, variërend van werkkleding tot de manier waarop de auto’s geparkeerd worden en het veilig gebruiken van machines, ladders en trappen. Om in deze sector te kunnen bouwen, is het nodig dat het bouwpersoneel deze zelfde veiligheidscultuur in zich heeft. Wij hebben die mensen en zijn als bedrijf in staat om goede veiligheidsplannen op te stellen. Onze mensen kennen de veiligheidseisen en houden zich daar ook aan, ook al vergt dat soms extra inspanningen. Met elkaar delen we het streven naar nul ongevallen op de bouw.

Foodsector

In de foodsector draait het om hygiëne. Vuil en bacteriën mogen zich niet ophopen of aan oppervlaktes hechten. Schrobklassen zijn uitermate belangrijk, maar ook de stroefheid van vloeren is belangrijk vanuit het oogpunt van veiligheid. Dat stelt hoge eisen aan de bouwproducten en de detailleringen die in een dergelijk gebouw worden toegepast. Wij kennen de eisen die binnen deze sector gesteld worden en adviseren onze opdrachtgevers bij materiaalkeuzes en bouwkundige details.

Renovatie van kantoren

Veel oudere kantoorgebouwen zijn niet meer geschikt voor het huidige werkproces, met veelal open kantoortuinen en flexibele werkplekken. Ook de daglichttoetreding laat nogal eens te wensen over. Wij hebben ervaring met het renoveren van kantoren terwijl ze ondertussen gewoon in gebruik zijn. We streven er naar om de overlast van zo’n renovatie zo veel mogelijk te beperken. Samen met de opdrachtgever maken we de keuze of we snel en hevig ingrijpen, of dat we de werkzaamheden juist spreiden over een langere periode.

We ondersteunen onze opdrachtgevers in het hele bouwproces, vanaf het eerste ontwerp tot en met de ingebruikneming. We vertalen de klantvraag naar een compleet ontwerp, inclusief advies over materiaal- en productkeuzes. Ook kunnen we adviseren over duurzaamheid, zodat onze opdrachtgevers maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang onze laatste updates rondom ontwikkelen en bouwen.

Projecten

Nieuwbouw Van der Valk Hotel Eindhoven-Best

Eén van de meest duurzame hotels in Nederland

Renovatie kantoor Caris en Reiner Sittard

Verbouwen en renoveren van kantoorgebouw

Transformatie basisschool tot kantoorhuisvesting

Voormalige basisschool Kakertshöfke verbouwd tot kantoorhuisvesting voor onderwijsinstelling Movare