VB-Groep

Zorg

Of het nu gaat om de nieuwbouw van een complex zorgappartementen of om renovatie van zorgcentra, opdrachtgevers in de zorg werken graag met Van Heur Bouw & Onderhoud. Omdat we deze sector en haar specifieke aandachtspunten door en door kennen. En omdat we keer op keer bewijzen tot een snelle planvoorbereiding te kunnen komen.

Waarom bouwt de zorg met Van Heur?

  • Veel ervaring op het gebied van zorgvastgoed
  • Efficiënte en snelle planvoorbereiding
  • Vloeiende overgang van voorbereiding naar uitvoering
  • Bijzondere aandacht voor gebruikers en bewoners
  • Betrokken, sociale medewerkers

Planontwikkeling

Waar opdrachtgevers in de zorg in het verleden uitgebreide bestekken en tekeningen voorlegden, is de vraag tegenwoordig vaak veel globaler. Meestal is het vertrekpunt niet meer dan een schets en een paar A4’tjes met een Programma van Eisen. Dat is voor onze afdeling planontwikkeling voldoende om de summiere uitvraag samen met de opdrachtgever uit te werken tot een concreet en gedetailleerd bouwplan, inclusief de benodigde contractstukken. Uitermate efficiënt en verrassend snel. We hebben daarvoor de juiste mensen in huis en vaste specialisten in ons netwerk om ons daarbij te adviseren en te ondersteunen.

Al vanaf de eerste planontwikkeling betrekken we onze mensen van de uitvoering bij dit proces. Daarmee creëren we een vloeiende overgang van planfase naar uitvoering en voorkomen we dat de hele planvorming opnieuw ter discussie wordt gesteld, wanneer het werk van start gaat.

Specifieke kennis

Bouwen voor de zorg veronderstelt specifieke kennis, op verschillende gebieden. Onze mensen kennen de nieuwste technieken op het gebied van domotica, maar weten ook dat psychogeriatrische patiënten van slag kunnen raken wanneer verlichting automatisch aangaat. We weten dat zij gevoelig zijn voor sfeer en kleuren en dat dat specifieke eisen stelt aan materialisering. We zetten de bril op van de opdrachtgever en beoordelen plannen vanuit de gevraagde zorgklasse, zowel in de voorbereiding als tijdens de uitvoering. We weten aan welke eisen materialen moeten voldoen en kunnen adviseren over slimmere of meer voordelige alternatieven.

Renovatie zorgvastgoed

Veel vastgoed in de zorgsector is inmiddels meer dan 25 jaar oud. Door de veranderde regelgeving en zorgbehoefte is het vaak niet meer up to date. Veel gebouwen zijn inmiddels ook in bezit overgegaan van de zorgsector naar bijvoorbeeld woningcorporaties. Zij kiezen vaak voor flexibiliteit in het gebouw om ook in de toekomst in te kunnen spelen op veranderingen in de zorg- of woonbehoefte. Ook hier komen onze kennis en ervaring goed van pas. Wij adviseren onze opdrachtgevers en vertalen hun wensen in verantwoorde bouwkundige oplossingen.

Sociale component

Bij renovatie van zorgcomplexen is de sociale component erg belangrijk. Vooral bij renoveren in bewoonde situaties. Hetzelfde geldt voor nieuwbouw op een instellingsterrein. Hoe ga je om met gebruikers en bewoners? Wat communiceer je en hoe? Hoe kijk je naar patiënten en cliënten en hoe behandel je hen? Het is van wezenlijk belang dat onze mensen op de bouwplaats niet alleen oog hebben voor het bouwproject, maar ook voor de omgeving. Dat ze sociaal zijn in de omgang met gebruikers en bewoners. Wij hechten grote waarde aan goede communicatie en veiligheid. Bewoners, patiënten en cliënten zijn zich immers niet altijd bewust van mogelijke gevaren. Daarom letten we extra goed op de veiligheid op en rond de bouwplaats. We nemen maatregelen om overlast zoveel mogelijk te beperken en zorgen ervoor dat de rust in de woon- en leefomgeving van bewoners, patiënten en cliënten zo snel mogelijk wederkeert.

Resultaat komt samen in Kloostervelden

Binnen VB Groep bundelen zich de kennis en kunde van meerdere bedrijven. Bedrijven die hun expertise met elkaar delen. Bijzondere expertise, getuige de Brabantse Stijlprijs 2021 die werd toegekend aan het project Kloostervelden.

Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

= Verplicht veld