VB-Groep

Levenslessen van beroepsavonturier Wilco van Rooijen

22 maart 2024

Gisteren vond een VB Academy themabijeenkomst plaats in het Parktheater in Eindhoven. Met ruim 80 collega's en wederom een unieke gast: bergbeklimmer en beroepsavonturier Wilco van Rooijen.

Wilco bereikte als eerste Nederlander de drie polen op eigen kracht (de Noord- en Zuidpool en de 'hoogste pool', de Mount Everest). Hij bedwong ook de Seven Summits, de zeven hoogste toppen op elk continent. In 2008 was hij betrokken bij een drama op de bergtop van de K2, waar hij één van de slechts handvol overlevenden was van een serie lawines op ruim 8.000 meter hoogte.

Levensverhaal met hoge toppen en diepe dalen

In het Parktheater deelde Wilco zijn meest extreme ervaringen en expeditielessen, van de hoogste toppen tot zijn diepste dalen. Kenmerkende thema’s in zijn levensverhaal: wilskracht, creativiteit en doorzettingsvermogen, maar ook teamgeest, persoonlijke versus collectieve doelen en verbinding. Wilco: “Of het nou om bergbeklimmen gaat, of een onderneming runnen, uiteindelijk gaat het om de mens.” Een invalshoek die ook voor VB Groep heel relevant is en nauw aansluit bij onze kernwaarden.

We kijken terug op een inspirerende middag en bedanken Wilco van Rooijen voor zijn indrukwekkende verhalen en alle deelnemende collega’s voor hun waardevolle bijdrages en positieve reacties!