VB-Groep

Van Heur verzamelt oude keukens in voor hergebruik materialen

22 april 2022

Een klimaatneutraal Nederland in 2050. Dát is waar de overheid naar streeft. Ook de acht grootste Limburgse woningcorporaties, waaronder Wonen Limburg onderschrijven de noodzaak om duurzaam te wonen en te werken. Uiteraard dragen wij als bouwpartner hier graag aan bij. Van Heur Bouw & Onderhoud werkt samen met woningcorporaties Wonen Limburg en Nester aan vraagstukken rondom verduurzaming.

In april is Van Heur Bouw & Onderhoud gestart met de toepassing van circulaire keukens van Bruynzeel. Hierbij worden bij renovatie van keukens in woningen van o.a. Wonen Limburg en Nester de oude keukens die vrijkomen verzameld in een aparte hiervoor bestemde container. Zodra deze container vol is wordt deze door Bruynzeel keukens opgehaald en wordt de inhoud vervolgens op diverse onderdelen gesorteerd o.a.:

  • Plaatmateriaal
  • Kunststof
  • Metalen onderdelen

De materiaalstromen worden vervolgens weer tot grondstof verwerkt, waar weer nieuwe keukens van worden gemaakt. Dit alles sluit ook aan op de andere ambitie van de overheid: een volledig circulaire economie in 2050. Om dit waar te maken, moeten we als sector omschakelen naar een nieuwe manier van werken. Van Heur Bouw & Onderhoud en haar partners dragen hier graag aan bij.

Verantwoorde consumptie en productie

Standaard woningen worden momenteel volledig verduurzaamd. Materialen scheiden om er vervolgens een nieuwe grondstof van te maken hoort hier ook bij. Samen met partners Wonen Limburg & Bruynzeel Keukens organiseren we innovatie processen om tot verduurzaming te komen.

Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Wij hebben onze duurzaamheidsdoelstellingen gekoppeld aan 7 van de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.