VB-Groep

Vernieuwde duurzaamheids-ambities voor VB Groep

23 juni 2023

VB Groep bestaat dit jaar 150 jaar; hét moment om een nieuw duurzaam fundament te leggen voor de komende 150 jaar. Duurzaamheid staat hierbij centraal en het thema is relevanter dan ooit. Daarom organiseerden wij op donderdag 22 juni 2023 een themabijeenkomst met de VB Academy op de sfeervolle locatie Oogenlust in Eersel, waar we onze vernieuwde duurzaamheidsambities presenteerden.

Onze duurzaamheidsambities

VB Groep neemt de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het beschermen van het klimaat. Hierbij is gekozen voor een concrete richting en duurzaam leiderschap. Zo zijn we vanaf eind 2023 CO2-neutraal voor scope 1 en 2 van het wereldwijd gehanteerde Greenhouse Gas Protocol en gaan we verder innoveren op het gebied van circulaire en biobased materialen, om een nieuwe duurzame standaard te creëren. Ook starten we dit jaar met een innovatieprogramma op het gebied van natuurinclusiviteit en klimaatadaptie. Met als doel aan de ene kant de leefbaarheid voor de mens te verbeteren en aan de andere kant biodiversiteit te vergroten.

Meedoen om het verschil te maken

Tijdens de bijeenkomst werden de deelnemers uitgedaagd om na te denken over hun eigen bijdrage op het gebied van duurzaamheid. Om deze bewustwording kracht bij te zetten waren verschillende gasten aanwezig: Marcel van Dijk, oprichter van Oogenlust, vertelde over het ontstaan van deze unieke locatie met de natuur als voornaamste inspiratiebron. Martin Buijtels van The Dutch Wave nam het publiek mee in de principes van biophilic design, en aansluitend vertelde ORGA Architect Daan Bruggink over de voor- en nadelen van biobased bouwen. Ook Rob Bogaarts van Buro Bogaarts (betrokken bij de aanscherping van de duurzame ambities van VB Groep) was te gast en sprak over de urgentie van het thema en de keuzes die gemaakt kunnen en moeten worden. Michiel Jongmans presenteerde vervolgens de duurzaamheidsambities van VB Groep.

De bijeenkomst werd afgesloten met een paneldiscussie tussen de verschillende sprekers en Robert van Boldrik, Algemeen Directeur VB Groep. Wij kijken terug op een inspirerende middag en bedanken alle sprekers en aanwezige collega’s voor hun inzet en de vele positieve reacties!