VB-Groep

Nieuwbouw Bastion Hotel Geleen

Plaats Geleen
Opdrachtgever Bastion Hotels
Programma Hotel met 91 kamers
Bekijk alle gegevens

91 hotelkamers verdeeld over acht bouwlagen

In opdracht van Bastion Hotels hebben wij de nieuwbouw van Bastion Hotel Geleen gerealiseerd. Hier stond het voormalige Bastion Hotel Geleen, maar deze was verouderd en niet meer van deze tijd. Het hotel bestaat uit 8 bouwlagen en heeft 91 hotelkamers. Elke verdieping heeft 13 hotelkamers. Op de bagane grond bevindt zich de hotelreceptie, algemene hal en -ruimtes en F&B gelegenheden zoals een restaurant en de hotelkeuken. De technische ruimte is gelegen in de dakopbouw. Hiermee verdubbeld de hotelketen het aantal kamers in Geleen, zodat aan de toenemende vraag beantwoord kan worden in de regio.

Bouwen voor hospitality

Bouwen binnen het segment Hospitality brengt een aantal uitdagingen. De nieuwbouw grensde direct aan het oude hotel waar alle service en faciliteiten in gebruik waren. Het oude gebouw is pas gesloopt nadat de nieuwbouw opgeleverd was. De oplevering was direct ook de dag waarop de gasten in het nieuwe Bastion Hotel konden overnachten.

De bagage grond bestaat de constructie uit een kanaalplaatvloer op funderingsstroken. Op de eerste verdieping bestaat de constructie uit een breedplaatvloer en vanaf de verdiepingen daarboven bestaat de constructie uit prefab wanden en prefab vloerplaten. Zo was het mogelijk om één verdieping per week te realiseren en werd de bouw binnen een jaar opgeleverd.

Projectdetails

Plaats Geleen
Opdrachtgever Bastion Hotels
Programma Hotel met 91 kamers
Architect Bekker & Stroband BV
Bouwdirectie PM+