VB-Groep

Nieuwbouw Van der Valk Hotel Eindhoven-Best

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Van der Valk Hotels
Programma 198 hotelkamers en -faciliteiten
Bekijk alle gegevens

Eén van de meest duurzame hotels in Nederland

Aan de rand van de A2 en A50 hebben wij het Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best gebouwd. Het hotel is gebouwd op een gunstige locatie, dichtbij Eindhoven-Airport, uitvalswegen de A2 en A58 en het centrum van Eindhoven. De eerste paal werd geslagen in juni 2020 en het project is opgeleverd in het najaar van 2022.

Het hotel in Best heeft 198 kamers waarvan 32 suites. Daarnaast zijn er een restaurant met live-cooking, een bar, brasserie, vergaderzalen, wellness met fitness, zwembad en een skybar op de 12e verdieping van het gebouw. In totaal is het gebouw 15 bouwlagen hoog. Het bruto bouwoppervlak betreft 26.349 m².

Duurzaam bouwen en BREEAM Outstanding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Huybregts Relou en opdrachtgever Van der Valk. Hotel Eindhoven-Best is helemaal BREEAM-proof gebouwd. Hierdoor is het Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best één van de meest duurzame hotels in Nederland.

BREEAM is een methodiek om de duurzaamheidsprestatie van vastgoed te beoordelen. Op het gebied van duurzaamheid is het hotel gecertificeerd met 'BREEAM label Outstanding'. De score is opgebouwd uit deelscores voor de verschillende duurzaamheidscategorieën. Deze categorieën hebben ieder een eigen weging: management (12%), gezondheid (15%), energie (19%), transport (8%), water (6%), materialen (12,5%), afval (7,5%), landgebruik & ecologie (10%), vervuiling (10%). Dit leidt tot een totaalscore van 87,9%, welke wordt uitgedrukt in sterren. De totaalscore van het Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best staat gelijk aan vijf sterren: het hoogst haalbare.

Over BREEAM

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Dutch Green Building Council heeft de methode geschikt gemaakt voor Nederland. Deze BREEAM-NL methode geeft inzicht in de werkelijke duurzaamheidsprestatie van een project. Niet alleen op het gebied van energie, maar in de volle breedte. Zo worden gebouwen bestempeld als 'gezond gebouw' en kan bespaard worden op de operationele kosten. Met BREEAM-NL wordt een project klaargestoomd voor de toekomst. De lat van BREEAM-NL ligt hoger dan wat wettelijk geëist wordt. Kortom, duurzaam bouwen met een BREEAM-NL certificering biedt positieve aspecten voor zowel opdrachtgever als bouwer.

Interview met Marcus van der Valk en Sander van Doorn

Lees meer over de bouw van het Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best en onze samenwerking met Van der Valk.

Lees meer

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Van der Valk Hotels
Programma 198 hotelkamers en -faciliteiten
Architect P.A.M. Teunissen Architectenburo
Bouwoppervlakte 26.349 m²
Constructeur Faas en van Iterson