VB-Groep

Nazareth krijgt boost op woongebied

12 juni 2023

Met de onthulling van een bijenhotel, werd vrijdag 9 juni in de wijk Nazareth stilgestaan bij de oplevering van 28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen en de start van de renovatie van 91 woningen. Van Heur Bouw & Onderhoud realiseerde de nieuwbouwwoningen en gaat aan de slag met de grootschalige renovatie, in opdracht van Woonpunt. Aan Wim Hazeu (bestuurder Woonpunt), Frans Bastiaens (wethouder stedelijke ontwikkeling), vertegenwoordigers van de Bewoners Overleg Commissie en Marc Pluijmakers (directeur Van Heur Bouw & Onderhoud) de eer om het bijenhotel te vullen met insectenkasten.

Nazareth: leefbaar en duurzaam

In opdracht van Woonpunt heeft Van Heur Bouw & Onderhoud eerder al 195 van de 300 woningen in de wijk gerenoveerd. De woningen dateren uit de jaren ’70 dus waren toe aan een ingrijpende renovatie. Hierbij werd de buitenschil: de gevel, het dak en de kozijnen verduurzaamd .

Het concept van de 195 gerenoveerde woningen wordt voortgezet voor een volgende reeks van 91 woningen, maar dan met een nog hogere duurzaamheidsambitie. De woningen gaan van energielabel F/G naar label A. Een mooie stap om Nazareth nog aantrekkelijker te maken. De bewoners van Nazareth – die door de huurderscoach van Van Heur intensief worden begeleid – zijn enthousiast over hun woning en trots op hun nieuwe buurt. En terecht. Nazareth is een hele nieuwe wijk geworden met een totaal andere uitstraling. We zetten deze koers voort met de renovatie van de 91 woningen.

Langdurige samenwerking

Sinds 2017 werken Woonpunt en Van Heur Bouw & Onderhoud samen als integraal partner om de uitdagingen op het gebied van vastgoed aan te pakken. Als blijk van waardering voor dit partnerschap schonk Van Heur Bouw & Onderhoud Nazareth een bedrag van €1.250,- waarmee een buurtbank wordt aangeschaft, die ontmoeting in de wijk moet stimuleren

Integrale gebiedsontwikkeling Nazareth

Lees meer over de renovatie en nieuwbouwwoningen in de wijk Nazareth, Maastricht.

Bekijk project