VB-Groep

Nazareth viert nieuwe mijlpaal

10 september 2024

Op donderdag 5 september 2024 werd in Nazareth een nieuwe mijlpaal gevierd. De oplevering van 91 gerenoveerde woningen markeert een nieuwe fase in de vernieuwing van de wijk. Ook werd de start van het vervolg van de gebiedsontwikkeling in de wijk gevierd.

Duurzaam wonen

In de zomer van 2023 startte Van Heur Bouw & Onderhoud met de renovatie van 91 woningen in de Maastrichtse wijk. De woningen zijn inmiddels voorzien van een ‘nieuw jasje’. Met de nieuwe, isolerende schil krijgen de woningen energielabel A. Ondanks het slechte weer van afgelopen jaar is het project binnen de afgesproken planning afgerond. 

Gevoel van thuiskomen

De huurders van de gerenoveerde woningen konden tijdens de viering een gratis soeppakket afhalen. Dit pakket bevat alle ingrediënten om een gezonde, eenvoudige maaltijd te bereiden. Een maaltijd die niet alleen voedzaam is, maar ook het warme gevoel van thuiskomen oproept.

Laatste fase

Sinds 2017 werkt Woonpunt samen met de gemeente Maastricht en Van Heur aan het verbeteren van de leefbaarheid in de wijk. De afgelopen jaren werden al vele woningen verduurzaamd en zijn al 28 nieuwe woningen gerealiseerd, idem door Van Heur. De komende jaren wordt de wijk verder nog verduurzaamd. 

Gemeente Maastricht gaat tevens aan de slag met de aanleg van een groene wig en de openbare ruimte. “Uit de talrijke gesprekken met buurtbewoners leren we dat groenelementen en ontmoetingsplekken niet mogen ontbreken in de openbare ruimte. Daarnaast zet de gemeente in op een herinrichting van het voormalig schoolterrein naast de ateliers van SAM en grenzend aan het buurtcentrum. “Deze plek willen we samen met de buurt, jong en oud, inrichten tot een uitnodigende plek voor ontmoeting”, aldus de wethouder. “Een bijdrage aan een prettig leefklimaat en weer een mooie stap voor de bewoners van Nazareth!”.   

Gebiedsontwikkeling Nazareth 

Lees meer over de diverse nieuwbouw- en groot onderhoudsprojecten die wij gerealiseerd hebben in de Maastrichtse wijk Nazareth.

Bekijk project 

28 levensloopbestendige nieuwbouwwoningen 

Lees meer over het nieuwbouwproject.

Bekijk project