VB-Groep

Nieuwbouw De Scheperij Teteringen

Plaats Teteringen
Opdrachtgever Cuore Ontwikkeling B.V.
Programma 31 appartementen en ca. 3.800 m² commerciële winkelruimte
Bekijk alle gegevens

31 appartementen met een plint met commerciële ruimten

In de nazomer van 2022 is begonnen met de bouw van De Scheperij in het centrum van Teteringen. VB Bouw Breda is de aannemer van dit project in opdracht van Cuore Ontwikkeling B.V. (Rialto Vastgoedontwikkeling en BPD Ontwikkeling).

VB Bouw verzorgt samen met haar partners de volledige bouw. De bestaande laagbouw maakt plaats voor een nieuwbouwcomplex met 31 koopappartementen, ca. 3.800 m² aan commerciële winkelruimten en ca. 180 openbare parkeerplaatsen. De appartementen worden opgetrokken uit in het werk gestorte dragende betonwanden met breedplaatvloeren. De gevels worden opgebouwd uit kalkzandsteen binnenbladen en metselwerk buitenbladen, en we werken met aluminium kozijnen. De dragende constructie van de winkelruimten bestaat uit betonwanden en kolommen. De gevels zijn eveneens van metselwerk, ingevuld met aluminium kozijnen en een plint van Belgisch hardsteen.

Er worden 31 appartementen opgeleverd in diverse type woningen tussen de 92 m² en 117 m². Alle appartementen zijn voorzien van een privébalkon, bestaande uit prefab beton en voorzien van een borstwering en beglazing. Alle toekomstige bewoners kunnen gebruik maken van een gezamenlijke daktuin. De appartementen worden uitgerust met een individuele warmtepomp.

Op het dak van de commerciële ruimten (1e verdieping) wordt een daktuin aangelegd. De appartementen worden hier in een U-vorm omheen gesitueerd. Op de open zijde van de U zijn de installatieruimten van de winkels gepositioneerd. Deze worden aan het zicht onttrokken door een houten omkleding.

De daken van de appartementen worden voorzien van een staalconstructie waarop zonnepanelen worden voorzien. De resterende ruimte kan opgevuld worden met zonnepanelen voor de commerciële ruimten.

Geluidshinder en overlast voor de buurtbewoners wordt zoveel mogelijk beperkt doordat aan de achterzijde van het gebouw een inpandige laad- en losruimte voor de commerciële ruimten wordt gerealiseerd.

De toekomstige bewoners kunnen uitzien naar een modern, comfortabel appartement met karakter, met vele voorzieningen onder handbereik, gelegen op een steenworp afstand van de Bourgondische stad Breda.

Projectdetails

Plaats Teteringen
Opdrachtgever Cuore Ontwikkeling B.V.
Programma 31 appartementen en ca. 3.800 m² commerciële winkelruimte