VB-Groep

Nieuwbouw Noorderkroon Brunssum

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Weller
Programma VB Appartement 32 appartementen
Bekijk alle gegevens

VB Appartement concept voor eenpersoonshuishoudens

In opdracht van woning corporatie Weller hebben wij in Brunssum Noord 32 nieuwbouwappartementen: Noorderkroon gerealiseerd. Deze zijn gebouwd voor cliënten van Stichting Radar. In Noorderkroon gaan wonen, welzijn en zorg hand in hand. In Noorderkroon biedt Radar 24-uurs zorg aan cliënten met een (lichte) verstandelijke beperking.

Het complex telt 32 zorgwoningen (8 woningen per verdieping) rond een centrale kern. Deze 8 woningen kunnen in de toekomst eventueel worden samengevoegd tot 4 grotere appartementen. De flexibiliteit die de VB Kube Compact kan bieden. De begane grond is ingericht met ondersteunende functies zoals gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners, werk- en vergaderplekken voor het personeel, slaapwacht en overige bergruimten. Centraal in de ontsluitingskern voorzien van wokkeltrappenhuis en lift, is tevens over alle lagen een vide gecreëerd met daklicht. De verblijfsruimten van de woningen zijn allen aan de buitengevel gepositioneerd. Met deze compacte opbouw is een optimale verhouding van gevel en dak versus plattegrond ontstaan.

Mijnwater als duurzame en innovatieve oplossing

De appartementen zijn voorzien van een warmtepomp installatie. Deze wordt met Mijnwater verwarmd en gekoeld. Het is een duurzame en innovatieve oplossing voor gasloos verwarmen en koelen in woningen en gebouwen. Met deze oplossing wordt het warme en koude water uit de voormalige mijngangen onder de grond gebruikt om gebouwen van warmte en koude te voorzien.

Wonen en zorg samen

De bewoners van Noorderkroon wonen zelfstandig maar met zorg op afroep dichtbij. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke ruimte voor ontmoeting en gezamenlijke activiteiten. Ook zijn hier ruimtes ingericht die flexibel gebruikt kunnen worden als werk- en vergaderplek, voor de slaapwacht en als bergruimte.

VB ID woonconcepten

Woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

VB Appartement

Met het VB Appartement bieden we een concept voor een compact appartementengebouw. Het is een flexibel bouwconcept dat is ontwikkeld op basis van ideale vormfactoren.

Het is een kostenefficiënt woonconcept dat snel te bouwen is. Dit resulteert in een alzijdig gericht appartementencomplex, rondom een vaste en compacte kern.

Meer over het VB Appartement

Projectdetails

Plaats Brunssum
Opdrachtgever Weller
Programma VB Appartement 32 appartementen
Architect Harnischmacher Architectuur