VB-Groep

Nieuwbouwtoren TAC Eindhoven

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Focus Real Estate
Programma Nieuwbouw woontoren + renovatie TAC-gebouw
Bekijk alle gegevens

Betaalbaar wonen in het hart van de stad

In de binnenstad van Eindhoven, pal tegenover het Philips Stadion, realiseren wij een woontoren met 249 betaalbare appartementen, waarvan 85% sociale huurwoningen. Dit gebeurt op het terrein van het Temporary Art Center (TAC). Woningcorporatie Woonbedrijf wordt eigenaar en beheerder van de woningen.

Het aangrenzende historische TAC-gebouw, waar ooit ook de Philips personeelswinkel gevestigd was, wordt voor de helft gesloopt. Het andere deel van het gebouw wordt volledig gerenoveerd en blijft behouden als cultureel centrum. Aanvankelijk zou het pand geheel gesloopt worden om plaats te maken voor woningbouw. Maar op aandringen van het Temporary Art Center koos de gemeenteraad voor het gedeeltelijk behouden van het historische pand. Zo krijgt jong talent de beschikking over een moderne creatieve en culturele ontmoetingsplek.

Emmasingelkwadrant

De locatie is onderdeel van het Emmasingelkwadrant. Dit gebied, omsloten door de Emmasingel, Mathildelaan, Vonderweg en Willemstraat, verandert de komende jaren naar een nieuwe woonwijk waar in totaal meer dan 1.000 nieuwe woningen gebouwd worden.

Projectdetails

Plaats Eindhoven
Opdrachtgever Focus Real Estate
Programma Nieuwbouw woontoren + renovatie TAC-gebouw
Architect KCAP