VB-Groep

Renovatie 153 woningen De Kom Heerlen

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Weller
Programma 152 gezinswoningen
Bekijk alle gegevens

Verduurzamen en esthetisch opwaarderen van gezinswoningen

In opdracht van woningcorporatie Weller hebben wij de grootschalige renovatie van 153 woningen in de wijk De Kom, Heerlerheide uitgevoerd. De woningen zijn verduurzaamd en esthetisch opgewaardeerd, waardoor de woningen energiezuinig en duurzaam zijn. Bovendien heeft de buitenschil, uit de jaren 50, een vernieuwde uitstraling gekregen en verfraaid.

De woningen stammen uit 1953 waardoor deze niet meer voldeden aan de huidige duurzaamheidseisen. Na renovatie zijn de woningen naar gemiddeld energielabel A getild. Alle buitenkozijnen zijn vervangen door houten kozijnen met isolerende beglazing. De woningen hebben een nieuwe voor- en achterdeur gekregen. Het dak, inclusief de dakpannen, is volledig vervangen en geïsoleerd. Ook de gevels zijn voorzien van isolatie. Is er een nieuw ventilatiesysteem met warmteterugwinning aangelegd. Dit innovatieve systeem zorgt er niet alleen voor dat alle warmte in de woning blijft, maar draagt bovendien bij aan voldoende ventilatie en een gezond binnenklimaat. De woonlasten van de huurder zijn significant gedaald en het comfort van de woning is verhoogd.

Een frisse uitstraling

Het metselwerk is gereinigd, zodat de oorspronkelijke rood/gele bakstenen weer zichtbaar zijn. De woningen zijn voorzien van nieuw voegwerk en een nieuwe luifel. Een aantal woningen wordt is voorzien van accentstroken tussen de kozijnen en een bloemenraam. Elke straat heeft hierdoor een eigen herkenbaar kleurpalet.

Bewonerscommunicatie

Het renoveren en verduurzamen van een woning gebeurt vaak in bewoonde staat. Daarom is het voor ons als bouwer belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren en aandacht te vragen voor de aandachtspunten op het gebied van veiligheid in en rondom de woning. Communicatie met de bewoners is daarbij van essentieel belang. Onze huurderscoaches zijn voor bewoners een onmisbare schakel. Benieuwd hoe wij in de praktijk hiermee omgaan? Bekijk onze informatiepagina over veiligheid voor bewoners en omwonenden.

Lees verder

Projectdetails

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Weller
Programma 152 gezinswoningen
Architect SATIJNplus architecten