VB-Groep

Nieuwbouw Antoniusschool Zundert

Plaats Zundert
Opdrachtgever Stichting Primair Onderwijs Zundert (SPOZ)
Programma Nieuwbouw basisschool
Bekijk alle gegevens

Toekomstbestendig schoolgebouw voor de Antonius

In het dorp Klein Zundert realiseert VB Bouw een nieuw schoolgebouw voor de basisschool Antonius. Afgelopen zomer werd het bestaande verouderde schoolgebouw gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. De 300 leerlingen krijgen tijdelijk les op een andere locatie..

Het nieuwe schoolgebouw wordt een modern, efficiënt twee-laags pand met onder andere 13 klaslokalen, een ruime, centrale ontmoetingsruimte en verschillende tussenruimtes voor leerondersteunende functies. Een grote tribune trap in de centrale ruimte heeft een prominente rol in het interieur en is een heuse blikvanger in het geheel. Een ander opvallend detail is de flexibiliteit: een verschuifbare wand in de aula maakt het mogelijk de ruimte aan te passen aan verschillende behoeftes. Deze centrale hal is ook gekoppeld aan de speelzaal, waarmee één grote multifunctionele ruimte ontstaat.

Betrokken omwonenden

Om overlast tot de directe omgeving tot een minimum te beperken, worden werkzaamheden zorgvuldig afgestemd met SPOZ en omwonenden. Zo zijn er afspraken gemaakt rond de naastgelegen begraafplaats om geluidshinder op specifieke momenten te voorkomen.

Het startschot van de bouw was in november 2023. Naar verwachting is de nieuwe Antoniusschool in de herfst van 2024 klaar voor gebruik.

Impressies zijn van Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten. Foto's zijn gemaakt door SpotCompanion.

Projectdetails

Plaats Zundert
Opdrachtgever Stichting Primair Onderwijs Zundert (SPOZ)
Programma Nieuwbouw basisschool
Architect Grosfeld Bekkers van der Velde
Bouwdirectie HEVO
Constructeur Archimedes