VB-Groep

Nieuwbouw Kernkindcentrum Maastricht-West

Plaats Maastricht
Opdrachtgever MosaLira en Vereniging Suringar
Programma Nieuwbouw KKC voor onderwijs, opvang en zorg
Bekijk alle gegevens

Een energieneutrale plek voor onderwijs, opvang en zorg

Aan de Keurmeestersdreef in Belfort komt het nieuwe Kernkindcentrum (KKC). Een plek voor onderwijs, opvang en zorg. Smeets Bouw realiseert het nieuwbouwcomplex van circa 3.500 m² BVO.

In het nieuwe complex worden de huidige John F. Kennedyschool (MosaLira), de Emile Weslyschool (Vereniging Suringar) en Samen Spelen gehuisvest. De partners werken straks onder één dak maar behouden elk hun eigen identiteit. MosaLira is aangewezen als bouwheer voor dit project. Het nieuwe KKC verrijst op de plek van het huidige gebouw. Om de bouw te realiseren wordt de aanwezige bebouwing gesloopt. Na de oplevering wordt de rest van de bestaande school gesloopt.

Energieneutrale school

KKC Maastricht-West wordt een energieneutrale plek waar onderwijs, opvang en zorg samenkomen. Het nieuwe gebouw wekt evenveel energie op als het gebruikt. Het gebouw voorziet straks in zijn eigen energiebehoefte. Hierdoor heeft het gebouw straks zeer lage energiekosten. De compacte vorm verlaagt het energiegebruik en zorgt ervoor dat bij de bouw minder materiaal nodig is.

Met de nieuwbouw van KKC Maastricht-West geven we het goede voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen ten aanzien van de nieuwe generatie.

Bouwteampartner

Het project wordt in bouwteam gerealiseerd. Wij zijn geselecteerd als bouwpartner. Het bouwteam bestaat verder uit Viltoonen installaties, Lejeune Multi Elektra en namens Smeets Bouw: Wiel Dautzenberg van KS-bouwmanagement. Gezamenlijk wordt met Architecten aan de Maas, K+ adviesgroep, constructeur Brekelmans en de opdrachtgevers MosaLira en Vereniging Suringar het definitief ontwerp uitgewerkt, volledig in BIM.

Projectdetails

Plaats Maastricht
Opdrachtgever MosaLira en Vereniging Suringar
Programma Nieuwbouw KKC voor onderwijs, opvang en zorg
Architect Architecten aan de Maas
Adviesbureau K+ adviesgroep
Constructeur Adviesbureau Brekelmans
Installaties Viltoonen
Installaties Lejeune Multi Elektra