VB-Groep

Renovatie OBS Cartesius Utrecht

Plaats Utrecht
Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Programma Renovatie schoolgebouw
Bekijk alle gegevens

Grondige renovatie in opdracht van de Gemeente Utrecht

Het onderwijsgebouw voor de openbare basisschool Cartesius in Utrecht was dringend toe aan vernieuwing. Het gedateerde pand, dat naast een basisschool ook plaats biedt aan een naschoolse opvanglocatie en dagopvanglocatie, is daarom zowel binnen als buiten volledig onder handen genomen. Het eindresultaat biedt zowel de kinderen als de medewerkers een leefbare, moderne en gezonde leer- en werkomgeving.

Het project kwam tot stand binnen een vruchtbare samenwerking met de Gemeente Utrecht en is naar ontwerp van Van Hoogevest Architecten.

Aanpak

Van A tot Z is alles aangepakt. Belangrijk aandachtspunt hierbij was dat bepaalde karakteristieken van het interieur bewaard zouden blijven; zo bleef onder andere het originele tegelwerk in de gangen en sanitair blokken behouden.

In negen maanden tijd is alles volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Daarnaast zijn alle installaties vervangen. Onder andere de ventilatie is aangepakt, er zijn nieuwe kozijnen met isolatieglas geplaatst, houtrot is hersteld, pantry’s en sanitair voorzieningen zijn vernieuwd en het buitenschoolplein is opgeknapt. Ook werd een van de ruimtes volledig verbouwd om plaats te maken voor een inpandige gymzaal.

Uitdagende klus

Een van de grootste uitdagingen was het funderingsherstel dat in de kruipruimtes plaatsvond. Wegens de beperkte hoogte konden er geen machines in de kruipruimtes. Dit bleek een flinke onderneming. Met beleid en vakmanschap is ook deze klus succesvol afgerond.

Projectdetails

Plaats Utrecht
Opdrachtgever Gemeente Utrecht
Programma Renovatie schoolgebouw
Architect Van Hoogevest Architecten