VB-Groep

Transformatie woonzorgcentrum Beukeloord Meerssen

Plaats Meerssen
Opdrachtgever Wonen Meerssen
Programma Transformatie bejaardenhuis naar woonzorgcomplex
Bekijk alle gegevens

51 zorgunits en 37 huurappartementen

Voor Wonen Meerssen hebben wij woonzorgcentrum Beukeloord in Meerssen gerenoveerd. Het gebouw is van bejaardenhuis naar zorgcomplex getransformeerd. Beukeloord is verbouwd tot een verpleeghuis voor 51 bewoners. Daarnaast zijn er 37 zelfstandige appartementen met zorg en diensten dichtbij.

Het bijgelegen woonzorgcomplex is één groot huis voor 26 bewoners met een lichamelijke beperking en 25 bewoners met een dementieel beeld zoals Alzheimer. Via een centrale hal, die het hart van het gebouw vormt, is het verpleeghuis verbonden met de 37 zelfstandige appartementen van Wonen Meerssen. Het complex heeft tal van recreatievoorzieningen, een nieuw sfeervol restaurant dat ook toegankelijk is voor buurtbewoners en is verder van alle moderne gemakken voorzien. In Beukeloord is ook een thuiszorgteam, het consultatiebureau en de GGD gevestigd. De locatie heeft daarmee een echte wijkfunctie en werkt nauw samen in de wijkketen.

Daarnaast werd ook de buitenschil aangepakt. Op de bestaande daken werd asbest gesaneerd en er werd nieuwe leiendakbedekking aangebracht. Het domotica systeem (Plato) bij de zorgunits werd door de huurder (Envida) rechtstreeks ondergebracht bij de E-installateur. Deze werkzaamheden werden gelijktijdig uitgevoerd met de bouwkundige en installatiewerkzaamheden.

We hebben vanaf de start deelgenomen aan een bouwteam, zodat we op een snelle en efficiënte manier aan de bouw konden beginnen.

Projectdetails

Plaats Meerssen
Opdrachtgever Wonen Meerssen
Programma Transformatie bejaardenhuis naar woonzorgcomplex
Architect Inbo Architecten