VB-Groep

Verbouwing en uitbreiding Basisschool de Tovercirkel Heerlen

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Movare
Programma Verbouwing en uitbreiding schoolgebouw
Bekijk alle gegevens

Extra klaslokalen en ruimte voor leerlingengroei

Basisschool De Tovercirkel in de Heerlense wijk Douve Weien is verbouwd en uitgebreid. De school kampte met ruimtegebrek en moest de personeelskamer inzetten als klaslokaal. Tijd voor een verbouwing en uitbreiding van de school.

De interne renovatie en uitbreiding van Basisschool De Tovercirkel, hebben wij in opdracht van Movare, uitgevoerd. De renovatie werd in vier fases uitgevoerd zodat leerlingen en leraren zo min mogelijk hinder ondervonden van de verbouwing en uitbreiding.

Vanwege het ruimte tekort, stond de uitbreiding van de school als eerste fase op de planning. Hierdoor ontstond ruimte voor een ontvangstbalie, kantoorruimte en spreekkamers. Ook werd er een nieuwe personeelskamer gerealiseerd die nu door het ruimtegebrek eerder werd gebruikt als noodklaslokaal. In de overige drie fases lag de focus op de renovatie van het huidige schoolgebouw. De wanden en plafonds van de algemene ruimtes en leslokalen zijn vernieuwd, het interieur is gemoderniseerd en de sanitaire voorzieningen zijn opgeknapt. Ondanks de uitbreiding heeft de school het kleinschalige karakter behouden.

De leerlingen en leraren zijn het nieuwe schooljaar gestart in een frisse, vernieuwde leslokalen.

Projectdetails

Plaats Heerlen
Opdrachtgever Movare
Programma Verbouwing en uitbreiding schoolgebouw
Architect TEAM architec/kten