VB-Groep

Unieke projecten

We zijn een allround bouwbedrijf, maar maken vooral naam met bijzondere, unieke projecten. Met de transformatie van een oude monumentale fabriek naar een onderwijsomgeving bijvoorbeeld. Met de renovatie van een theaterzaal waarvan de akoestische kwaliteiten internationaal worden geroemd. Met imposante werken op (petro)chemische plants, inventieve oplossingen voor logistiek ‘onmogelijke’ uitdagingen. Het is allemaal Van Heur Bouw & Onderhoud. Verrassend veelzijdig.

Een greep uit onze unieke projecten

Verbouwing TheaterHotel de Oranjerie

Het prachtige theater uit de jaren 70 werd geheel gerenoveerd. De bestaande orkestbak heeft plaats gemaakt voor een immense betonnen bak met acht liften voor de stoelen en drie liften voor de orkestbak, zodat de traditionele opstelling omgebouwd kan worden tot zaal. Maar ook de akoestiek en klimaatbeheersing werden geoptimaliseerd. Een uitdagende bouwlocatie op alle vlakken: beperkte ruimte én hotelfaciliteiten die in gebruik blijven.

Lees meer over dit project

Transformatie Mijnmuseum Heerlen

Meer dan 20 jaar wachtte het statige bouwwerk op een nieuwe invulling. Pand Kneepkens, in het hart van Heerlen. Een gebouw uit 1939, naar een ontwerp van de befaamde architect Frits Peutz, dient nu als museum locatie. Het Nederlandse Mijnmuseum is hier gevestigd. Van Heur realiseerde de ingrijpende verbouwing van het Rijksmonument.

Lees meer over de transformatie

Transformatie Greswarenfabriek

Het karakteristieke gebouw; de Greswarenfabriek in Reuver is één van de oudste en grootste industriële gebouwen in Noord-Limburg. Wij hebben dit bijzondere gebouw getransformeerd tot middelbare school Broekhin (SOML).

Lees meer over dit project

Theater aan het Vrijthof

Voor deze kunst- en cultuurtempel met een internationale reputatie kregen wij de opdracht om van een concertzaal en theaterzaal één hybride zaal te maken. Een complexe opdracht waarbij ketensamenwerking een grote rol heeft gespeeld en alle partijen back-to-back en ondersteunend aan elkaar hebben samengewerkt.

Lees meer over dit project